Islak Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Islak muffin tarifi, klasik keklerden farklı olarak üzerindeki sos sayesinde daha nemli ve lezzetli bir tatlı sunar. Kaliteli malzemeler ve fırın sıcaklığının doğru ayarlanması, mükemmel sonuçlar elde etmenizi sağlar. Bu tarif, hem yapımı kolay hem de damak zevkinize uygun lezzetler sunar.
Islak Muffin Tarifi ve Malzemeleri
27 Ağustos 2024
Islak muffin tarifi, klasik kek tariflerinden farklı olarak, pişirme sonrası üzerine dökülen sos ile daha nemli ve lezzetli hale gelen bir tatlıdır. Bu tarifte, malzemelerin kalitesi ve fırın sıcaklığının doğru ayarlanması önemlidir. Fırını önceden 180 dereceye ısıtmak pişirme sürecinde daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar.

Gerekli Malzemeler


  • 4 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 25 gram kakao
  • 3 su bardağı un

Muffin Nasıl Yapılır?


İlk olarak, yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Ardından, un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karışım özleşene kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak unu ekleyerek homojen bir hamur elde edin. Hazırladığınız kek hamurunu küçük kek kalıplarına, kalıpların yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.

Islatma Malzemeleri


  • 1 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Islatma Sosu Nasıl Hazırlanır?

Pişirme süresince ıslatma sosunu hazırlamak için, süt, şeker, kakao ve sıvı yağı küçük bir tencereye koyun ve karışım homojen hale gelene kadar karıştırarak ısıtın. Fırından çıkan muffinleri ılımaya bırakın. Muffinler ılındıktan sonra, hazırladığınız sosu her birinin üzerine 1-2 kaşık dökün.

Servis ve Süsleme

Sosun muffinlere iyice nüfuz etmesi için bir süre bekleyin. Muffinler tamamen soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve renkli şekerli süslerle süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun!

Ekstra İpuçları

  • Muffinlerin daha nemli olması için sos miktarını artırabilirsiniz.
  • Sosun daha yoğun bir kıvamda olmasını istiyorsanız, daha fazla kakao ekleyebilirsiniz.
  • Daha farklı tatlar elde etmek için sosun içine tarçın veya vanilya özü ekleyebilirsiniz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
Doğanhan 25 Temmuz 2024 Perşembe

Muffinlerin islak olması için üzerine dökülen sosu ne zaman eklemeliyim? Fırından çıkarır çıkarmaz mı yoksa ılımasını beklemeli miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba Doğanhan,

Muffinlerin islak olması için üzerine dökülen sosu fırından çıkarır çıkarmaz eklemen daha iyi olur. Bu ŞŸekilde muffinler sosu daha iyi emer ve istedigin islaklık elde edilir. Ancak sosun hafif sıcak olmasına dikkat et, çok soğuk sos muffinlerin üzerinde donup kalabilir. Afiyet olsun!

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Diyet Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Diyet Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Vişneli Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Sade Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Sade Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Muffin Börek Tarifi ve Malzemeleri
Muffin Börek Tarifi ve Malzemeleri
Damla Çikolatalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Damla Çikolatalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Hindistan Cevizli Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Hindistan Cevizli Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Peynirli Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Peynirli Muffin Tarifi ve Malzemeleri