Islak muffin tarifi, klasik kek tariflerinden farklı olarak, pişirme sonrası üzerine dökülen sos ile daha nemli ve lezzetli hale gelen bir tatlıdır. Bu tarifte, malzemelerin kalitesi ve fırın sıcaklığının doğru ayarlanması önemlidir. Fırını önceden 180 dereceye ısıtmak pişirme sürecinde daha iyi sonuçlar elde etmenizi sağlar. Gerekli Malzemeler
Muffin Nasıl Yapılır?İlk olarak, yumurta ve şekeri iyice karıştırın. Ardından, un hariç diğer tüm malzemeleri ekleyin ve karışım özleşene kadar karıştırmaya devam edin. Son olarak unu ekleyerek homojen bir hamur elde edin. Hazırladığınız kek hamurunu küçük kek kalıplarına, kalıpların yarısına gelecek şekilde paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Islatma Malzemeleri
Islatma Sosu Nasıl Hazırlanır?Pişirme süresince ıslatma sosunu hazırlamak için, süt, şeker, kakao ve sıvı yağı küçük bir tencereye koyun ve karışım homojen hale gelene kadar karıştırarak ısıtın. Fırından çıkan muffinleri ılımaya bırakın. Muffinler ılındıktan sonra, hazırladığınız sosu her birinin üzerine 1-2 kaşık dökün. Servis ve SüslemeSosun muffinlere iyice nüfuz etmesi için bir süre bekleyin. Muffinler tamamen soğuduktan sonra kalıplardan çıkarın ve renkli şekerli süslerle süsleyerek servise hazır hale getirin. Afiyet olsun! Ekstra İpuçları
|
Muffinlerin islak olması için üzerine dökülen sosu ne zaman eklemeliyim? Fırından çıkarır çıkarmaz mı yoksa ılımasını beklemeli miyim?
Cevap yazMerhaba Doğanhan,
Muffinlerin islak olması için üzerine dökülen sosu fırından çıkarır çıkarmaz eklemen daha iyi olur. Bu ŞŸekilde muffinler sosu daha iyi emer ve istedigin islaklık elde edilir. Ancak sosun hafif sıcak olmasına dikkat et, çok soğuk sos muffinlerin üzerinde donup kalabilir. Afiyet olsun!