Muffin Börek Tarifi ve Malzemeleri
22 Temmuz 2024

Muffin Börek Tarifi ve Malzemeleri

Muffin Börek

Muffin börek, dışı çıtır çıtır, içi yumuşacık olan ve görünüm olarak klasik böreklerden farklı bir sunuma sahip bir lezzettir. Tek porsiyonluk olarak hazırlanan bu pratik börek, zaman alan ve zahmetli börekler kadar lezzetlidir. Muffin böreğini, ilk kez bir kermeste tattım ve o günden beri zevkle hazırlayıp sevdiklerime ikram ediyorum. Adından da anlaşılacağı gibi, muffin kalıplarında yapılan bu börek, hazır yufka kullanılarak ve çeşitli iç harçlarla hazırlanabilir. Örneğin, kıyma harcı, peynir harcı veya ıspanak harcı gibi. Muffin böreğini daha önce denemeyenler için kesinlikle tavsiye ediyorum. Denediğinizde pişman olmayacağınızdan ve beğeneceğinizden eminim.

Muffin Börek için Gerekli Malzemeler
  • 5 adet yufka
  • 300 gram ıspanak
  • 200 gram lor veya salamura peynir
  • 2 adet taze soğan
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • Peynirin tuzuna göre 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • Silikon muffin kalıpları

Sosu İçin Gerekli Malzemeler
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı

Muffin börek hazırlamak için ilk olarak iç harcından başlıyoruz. İç harcı için ıspanakları iyice yıkayıp ince ince doğruyoruz. Daha sonra derin bir kaseye lor veya salamura peyniri koyup üzerine ince kıydığımız taze soğanları ve ıspanağı ekliyoruz. Ardından salça, tuz ve pul biberi ilave edip karıştırdıktan sonra bir kenara alıyoruz.

Sosu için ayrı bir kaseye süt, sıvı yağ, yoğurt, yumurta ve kabartma tozunu koyup güzelce çırpıyoruz. Daha sonra elimize aldığımız yufkayı mutfak makası ile küçük küçük kırpıyoruz. Kırptığımız yufkalardan bir tutam alıp muffin kalıbının altına yerleştiriyoruz. Ardından bir yemek kaşığı hazırladığımız sostan gezdiriyoruz. Daha sonra bir yemek kaşığı iç harcı koyup üzerine tekrar kırptığımız yufkalardan serpiyoruz. Harcın üzerini kapattığımız kırpık yufkaların üzerine tekrar sos gezdirip fırın tepsisine diziyoruz. Bütün malzeme bitinceye kadar aynı işlemleri sürdürüyoruz. Yaklaşık 15-20 adet muffin börek elde ediyoruz. Önceden ısıttığımız 180 derece fırında üstü nar gibi kızarıncaya kadar pişiriyoruz. Dilerseniz fırına sürmeden önce böreklerin üzerine susam veya çörek otu serpebilirsiniz. Pişen börekleri fırından çıkarıp bir fincan çay eşliğinde sıcak olarak servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fincanda Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Fincanda Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Browni Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Browni Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kakaolu Islak Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Yumuşak Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Elmalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Elmalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muffin Kek Tarifi ve Malzemeleri

Muffin Kek Tarifi ve Malzemeleri