Portakallı Muffin Portakallı muffin, kek çeşitleri arasında en şık görünüme ve lezzete sahip olanlardan biridir. Birçoğumuz, çeşitli ve rengarenk muffinler hazırlayıp sevdiklerimizle paylaşmayı severiz. Ancak, portakallı muffin iddia ediyorum ki bugüne kadar yediklerinizin arasında en lezzetli ve pratik olanıdır. Günümüzde pastalar ve şekerlemeler için birbirinden şık ve eğlenceli kalıplar bulmak mümkün. Muffin hazırlamak için de rengarenk kalıplar bulunmakta. Bu kalıplarla hazırladığımız enfes muffinlerle çocuklarımızı hem sevindirip hem de besleyebiliriz. Üstelik benim gibi çayı boş içmeyi sevmeyenler için de iyi bir atıştırmalıktır. Portakallı muffin oldukça da hafif bir kektir. Çünkü içerisinde kullandığımız portakal suyu, hem enfes bir aroma verirken hem de kekin hafif olmasını sağlar. Portakal kullanarak hem sıvı yağ hem de şeker oranını azaltarak hazırladığımız muffinlerin kalori miktarını da düşürmüş oluruz. Bu şekilde hazırlayıp büyük küçük herkesin gönül rahatlığı ile yemesini sağlayabiliriz. Ne zaman dışarı çıksam bir şekerlemeci veya pastane önünden geçsem vitrinde ilk dikkatimi çeken şey muffinlerdir. Fakat hem hijyenden dolayı hem de kullanılan malzemelerin kalitesinden dolayı gönül rahatlığı ile alıp yiyemiyorum. Bu nedenle ben evde hazırlamayı tercih ediyorum. Sizler de benim gibi evde hazırlamayı tercih edenlerdenseniz fakat nasıl yapılır bilmiyorsanız, sizlerle paylaştığım portakallı muffin tarifine uyarak hazırlayıp sevdiklerinize sunabilirsiniz. Portakallı Muffin İçin Gerekli Malzemeler
Hazırlanışı Muffin hazırlarken tüm keklerde olduğu gibi öncelikle yumurta ve toz şekeri iyice köpürene kadar çırpıyoruz. Ardından sıvı yağ, portakal suyu ve portakal kabuğu rendesini ekleyip çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekliyoruz. Muffin kalıplarının büyüklüğüne göre karışımı paylaştırıp fırın tepsisine dizdiğimiz muffinlerin üzerine damla çikolata serpiyoruz. Bu ölçülerde hazırladığımda yaklaşık 20 adet muffin elde edebiliyorsunuz. Daha sonra önceden ısıttığımız 170 derece fırında yaklaşık yirmi dakika pişiriyoruz. Muffinlerin piştiğini üzerleri kızardığında anlayabiliriz. Pişirme esnasında fırının kapağını açmadan, mümkünse dışarıdan kontrol etmenizde fayda var. Aksi halde kabarmış olan muffinler sönebilir. Denemenizi ve beğeneceğinizi umarak şimdiden ellerinize sağlık, afiyet olsun. |