Bitter Çikolatalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Bitter Çikolatalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Bitter Çikolatalı Muffin

Çikolata deyince çoğumuzun yüzünde bir tebessüm belirir. Hem mutlu iken hem de üzüntü anımızın en iyi dostudur. Çeşitli türleriyle herkesin damak zevkine hitap eden çikolata, özellikle bitter çikolata, pastalarımızı ve tatlılarımızı süsler. Bitter çikolatalı muffin, bu bağlamda çayın ve soğuk sütün yanında mükemmel bir tatlıdır. Yapımı oldukça kolay ve pratiktir. Aşağıda, bitter çikolatalı muffin tarifi detaylı bir şekilde açıklanmıştır.

Gerekli Malzemeler

  • 1.5 paket bitter çikolata (80 gr. olan paketlerden)
  • 125 gr tereyağı
  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker (silme)
  • 2 su bardağı un (silme)

Yapılışı

1. Öncelikle, oda sıcaklığında beklettiğiniz yumurtaların sarısını ve beyazını ayırın ve ayrı kaplara koyun.

2. Yumurta beyazlarını mikser yardımıyla yaklaşık 6-7 dakika boyunca beyaz köpük haline gelinceye kadar çırpın. Bir cimdik tuz eklemek, beyazların daha iyi kabarmasını sağlayacaktır.

3. Yumurta sarılarını toz şeker ile köpük olana kadar mikserle çırpın.

4. Bitter çikolata ile tereyağını benmari usulü eritin.

5. Çırptığınız yumurta sarılarını, köpürtülmüş yumurta beyazları ile birleştirerek köpüğü gitmeden spatula yardımıyla aynı yönde yavaşça karıştırın.

6. Elek yardımıyla unu yavaş yavaş ekleyin ve aynı şekilde karıştırma işlemine devam edin.

7. Benmari usulü erittiğiniz çikolata ve tereyağını hamura ekleyin ve biraz karıştırın.

8. Muffin kaplarını tereyağı ile iyice yağlayın ve hazırladığınız hamuru muffin kaplarına eşit miktarda dağıtın. Kapların 2/3'ünü boş bırakın, taşma riskini önlemek için.

9. Önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 10 dakika pişirin. Fırının kapağını pişirme süresi boyunca açmamaya özen gösterin. Aksi takdirde keklerinizin havası iner.

10. Fırından çıkardığınız bitter çikolatalı muffinleri servis tabağına alın ve sıcak olarak servis edin. Üzerini süslemek için iri kıyılmış ceviz veya Antep fıstığı kullanabilirsiniz. Ayrıca dilerseniz krema veya krem şanti sıkarak pasta süsü veya meyve ile de süsleyebilirsiniz.

Sonuç

Lezzetli bir tarif olan bitter çikolatalı muffin, mutfakta acemilik yaşayanların dahi kolaylıkla yapabileceği pratik bir tariftir. Şimdiden afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

soru

Vahiddin

23 Temmuz 2024 Salı

Bu tarifi denedim ama muffinlerin içi neden yeterince kabarmadı ve yumuşak olmadı? Bir yerde hata yapmış olabilir miyim?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap

Admin

Merhaba Vahiddin,

Muffinlerin içinin kabarmaması ve yumuşak olmaması birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. Öncelikle, kullandığınız kabartma tozunun taze olup olmadığından emin olun. Kabartma tozu bayatlamışsa, muffinler yeterince kabarmaz. Ayrıca, malzemeleri karıştırırken fazla karıştırmamak önemlidir; fazla karıştırma gluten gelişimine neden olup muffinlerin sert olmasına yol açabilir. Fırının sıcaklığı da önemlidir, fırını önceden yeterince önısıtmak ve doğru sıcaklıkta pişirmek gerekir. Son olarak, tarifte verilen sıvı malzemeler ve kuru malzemelerin oranlarına dikkat ettiğinizden emin olun; yanlış oranlar da istenmeyen sonuçlara neden olabilir. Umarım bu ipuçları yardımcı olur!

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Islak Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Islak Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Peynirli Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Bonibonlu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Çikolata Soslu Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Diyet Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Diyet Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Damla Çikolatalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Damla Çikolatalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri