Kremalı Muffin Tarifi Kremalı muffin, görünüşü ve tadı bakımından harika bir pasta türüdür. Muffin, diğer bir adıyla cupcake olarak da bilinir. Muffin pastasının birçok çeşidi yapılır. İsteğe göre çilekli, kakaolu, pudingli gibi birçok çeşidi bulunmaktadır. Yemek davetleri, okullarda yapılan kermesler, doğum günleri veya diğer özel günler için en çok tercih edilen pastalardan biridir. Her pasta gibi kremalı muffin pastası da yüksek kalorilidir. Yapılışı olarak biraz zahmetli bir pastadır. Kremalı Muffin İçin Gerekli Malzemeler
Kremalı Muffin Nasıl Yapılır? İlk olarak derin bir kabın içerisine şekeri ve yumurtaları koyarak 5-6 dakika kadar çırpın. Üzerine sıvı yağ ve yoğurdu ekleyerek biraz daha çırpın. Ardından kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Bu malzemelerin üzerine yavaş yavaş unu ekleyin. Koyu bir hamur kıvamına geldikten sonra kremalı muffin pastası için kullanılan silikon kek kalıplarını yağlayın ve başında bir parmak boşluk kalacak şekilde doldurun. Doldurulan silikon kapları fırın tepsisine dizin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. Muffinler pişerken, diğer yandan krem şantiyi hazırlayın. Derin bir başka kaba krem şanti ve sütü ekleyerek mikser yardımıyla iyice çırpın. Krem şantinin soğuk olması için buzdolabına koyun. Pişen muffinleri silikon kaplardan çıkarın ve soğuması için yarım saat kadar bekletin. Soğuduktan sonra ortadan ikiye kesin ve arasına krem şanti sürün. Bütün muffinleri bu şekilde hazırladıktan sonra birkaç saat buzdolabında bekletin. Daha sonra istediğiniz şekilde servis edin. Afiyet olsun. |