Çikolatalı Muffin Çikolatalı muffin, özellikle Türk mutfağında sıkça tercih edilen, vazgeçilmez tatlılardan biridir. Hem lezzeti hem de yapımının kolaylığı ile dikkat çeken bu tatlı, çay saatlerinin ve özel günlerin favorisi olmuştur. Bu makalede, çikolatalı muffin tarifini detaylı bir şekilde ele alacağız. Dilerseniz tarifimize başlayalım ve hepinizin ellerine sağlık diyelim. Çikolatalı Muffin Malzemeleri
Üzeri İçin
Çikolatalı Muffin Nasıl Yapılır? Öncelikle tereyağını benmari usulü eritelim ve soğuması için bekletelim. Ardından bitter çikolatayı da benmari usulü eritelim. Geniş bir kabın içerisine yumurtaları ve toz şekeri koyup pürüzsüzleşene kadar iyice çırpalım. Sonrasında içerisine sütü ve eritip soğuttuğumuz tereyağını ekleyip karıştıralım. Erittiğimiz bitter çikolatayı, kakaoyu, vanilyayı, kabartma tozunu ve unu ekleyip karıştıralım. Hazırladığımız kek hamuru akışkan bir kıvamda olmalıdır. Hazırladığımız karışımı muffin kalıplarına eşit bir şekilde paylaştıralım ve üzerlerine damla çikolata serpiştirelim. Çikolatalı muffinlerimizi, önceden ısıttığımız 170°C fırında pişirelim. Muffinlerimizin pişip pişmediğini anlamak için kürdan testi yapabilirsiniz; kürdan temiz çıkıyorsa muffinleriniz pişmiş demektir. Afiyet olsun. Ekstra İpuçları Çikolatalı muffinlerinizi daha da lezzetli hale getirmek için aşağıdaki önerilere göz atabilirsiniz:
Bu tarif, hem günlük tüketim için hem de özel günler için ideal bir seçenektir. Hem pratik hem de lezzetli olan çikolatalı muffinler, herkesin beğenisini kazanacak. |