Tarçınlı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
24 Temmuz 2024

Tarçınlı Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Tarçınlı Muffin Tarifi

Muffinler, hem çocukların hem de yetişkinlerin keyifle tükettiği popüler tatlı atıştırmalıklardır. Hazırlanması oldukça basit ve hızlı olan bu tatlı, lezzetiyle de cezbedicidir. Çalışan kadınlar veya mutfakta fazla vakit geçiremeyenler için oldukça pratik bir seçenektir. Özellikle, sade muffin hamurunu üçe bölerek farklı lezzetler elde edebilirsiniz. Örneğin, hamurun bir kısmına meyve, bir kısmına çikolata ve diğer kısmına tarçın ekleyerek üç farklı muffin hazırlayabilirsiniz. Bu çeşitlendirme, misafirlerinize farklı lezzetler sunmanızı sağlar. Tarçınlı muffinler, renkli kalıplarda servis edildiğinde hem göze hem de damak zevkine hitap eder. Şimdi, tarçınlı muffin tarifine geçelim.

Tarçınlı Muffin Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz veya damla çikolata
  • Yaklaşık 20 adet kağıt muffin kalıbı

Hazırlanışı

Öncelikle derin bir kaseye toz şeker ve yumurtaları koyup minimum 5 dakika boyunca çırpın. Daha sonra süt ve sıvı yağı ekleyip karıştırın. Karışıma tarçın, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Ardından unu eleyerek ekleyin ve isteğe göre damla çikolata veya dövülmüş ceviz içi ilave edin. Son bir kez daha çırpın.Fırın tepsisine dizdiğiniz kağıt kalıpların içerisine 1-1,5 yemek kaşığı hamur koyun. Bu ölçüde yaklaşık 15-20 adet muffin elde edebilirsiniz. Dilerseniz ölçüleri artırarak muffin sayısını da çoğaltabilirsiniz. Hazırladığınız tarçınlı muffinleri önceden ısıttığınız 170 derece fırında üstü kızarıncaya kadar pişirin. Pişen muffinleri kağıt kalıplarla birlikte şık bir servis tabağına alıp soğuyunca servis yapın. Şimdiden size ve sevdiklerinize afiyet olsun.

Ekstra İpuçları ve Bilgiler

  • Muffinlerin daha kabarık olmasını isterseniz, hamuru karıştırırken fazla çırpmamaya özen gösterin. Aksi halde hamur fazla hava alır ve kabarmaz.
  • Farklı lezzetler denemek isterseniz, tarçın yerine zencefil veya muskat gibi baharatlar ekleyebilirsiniz.
  • Muffinlerin üzerine pudra şekeri serpiştirerek görselliği artırabilirsiniz.
  • Hamurun kıvamı çok katı olmamalıdır. Eğer hamur çok katı olursa, biraz süt ekleyerek kıvamını ayarlayabilirsiniz.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Oktay Usta Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Oktay Usta Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Doğum Günü Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Islak Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Islak Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzümlü Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kuru Üzümlü Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Kabaran Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Kabaran Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Muffin Çeşitleri Nelerdir?

Muffin Çeşitleri Nelerdir?

Güncel

Portakallı Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Portakallı Muffin Tarifi ve Malzemeleri