Çikolata Dolgulu Muffin Çikolata dolgulu muffin, tatlı kategorisinde en lezzetli ve popüler seçeneklerden biridir. İçindeki çikolata dolgusu sayesinde damakta unutulmaz bir tat bırakır. Özellikle çocuklar tarafından çok sevilir ve yapımı oldukça kolaydır. Çikolata Dolgulu Muffin Malzemeleri
Dolgusu için
Çikolata Dolgulu Muffin Üzeri için
Çikolata Dolgulu Muffin Nasıl Yapılır? Kakaolu puding ve süt bir tencerede pişirilir. Piştikten sonra, soğuması için oda sıcaklığında bekletilir ve arada karıştırılarak kabuk tutması önlenir. Başka bir karıştırma kabına yumurtalar eklenir ve mikser yardımıyla iyice çırpılır. Şeker ilave edilerek çırpma işlemine devam edilir. Daha sonra sıvı yağ ve süt eklenir. Tüm malzemeler mikser yardımıyla yaklaşık 2-3 dakika çırpılır. Karışıma son olarak un, kabartma tozu ve vanilya ilave edilir. Pürüzsüz bir hamur elde edene kadar yüksek devirde mikser ile çırpılır. Muffin kalıpları yağlanır. Kalıplara hazırlanan hamur harcından 1 yemek kaşığı dökülür. Orta kata 1 yemek kaşığı puding konulur ve en üst kata da hamur harcından tekrar 1 yemek kaşığı dökülür. Tüm kalıplara aynı işlem uygulanır. Muffinler önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 35-40 dakika kadar pişirilir. Pişme süresi her fırında farklı olabileceği için muffinlerin pişip pişmediği kek kürdanı batırılarak kontrol edilir. Batırılan kürdan temiz çıkıyorsa muffinler pişmiş demektir. Fırından çıkarılan muffinler çok soğumadan üzerine pudra şekeri serpilir. Servis tabağına alınan muffinler, içi çikolata dolgulu olduğu için sıcak sunulmalı ve sıcak tüketilmelidir. Afiyet Olsun. |