Yumuşak Muffin Kekler her zaman çay saatlerinin vazgeçilmezleri arasında yer almıştır. Bu nedenle yüzlerce kek çeşidi bulunmaktadır. Bu kekler arasında ise belki de küçük büyük herkesin en fazla sevdiği muffin keklerdir. Görüntüsü ve lezzeti ile hazır kekleri anımsatan muffin kekler, çocuklar için de çok iyi bir seçenektir. Sizler de özellikle çocuklarınıza hem sağlıklı hem lezzetli, görünüşü ile de göz dolduracak bir kek yapmak isterseniz bu tarifi denemenizi öneririz. Yumuşak Muffin Malzemeleri
Yumuşak Muffin Üzeri İçin
Yumuşak Muffin Nasıl Yapılır? Kek karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırıyoruz. Üzerine toz şekeri ilave edip, karışım beyazlaşıncaya kadar mikser ile çırpıyoruz. Sütü, sıvı yağı ve vanilyayı ilave edip çırpmaya devam ediyoruz. Ardından damla çikolatayı ve unu ilave edip, unun topaklanmaları yok oluncaya kadar çırpmaya devam ediyoruz. Daha sonra mikseri bir kenara bırakıp, kabartma tozunu ilave ediyoruz ve çırpma teli ile birkaç dakika daha çırpıyoruz. Muffin kek kalıplarının yarısına kadar kek hamurundan koyuyoruz. Üzerine pirinç patlağı serpiştirip muffin kek tepsisine kekleri yerleştiriyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 20 dakika pişiriyoruz. Fırının kapağını ilk 15 dakika kesinlikle açmıyoruz. Kürdan testi yapıp, kekleri fırından çıkarıyoruz. Hazır olan nefis muffin kekleri soğuduktan sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. Ekstra Bilgiler Muffinlerin yumuşaklığını artırmak için hamura bir miktar yoğurt ekleyebilirsiniz. Ayrıca, damla çikolata yerine fındık, ceviz veya kuru meyveler de kullanabilirsiniz. Muffinlerin daha uzun süre taze kalması için hava almayan bir kapta muhafaza edilmesi önerilir. Tarifin daha sağlıklı bir versiyonu için beyaz un yerine tam buğday unu ve rafine şeker yerine doğal tatlandırıcılar kullanabilirsiniz. Kolay gelsin! |