İçi Çikolatalı Muffin Tarifi İçi Çikolatalı Muffin Nedir? İçi çikolatalı muffin, yumurta ile yapılan kabarık ve yumuşak bir tür pastadır. Muffinler, İngiliz kökenlidir ve çoğunlukla kahvaltılarda tercih edilen tuzlu ya da tatlı ekmeklerdir. İçindeki malzemeler oldukça çeşitlidir ve kaplarından taşacak gibi görünürler. Genellikle cupcake şeklinde yapılır, ancak cupcakelerden daha iri ve kabarık olurlar. Kağıttan bir kalıpta pişirilir ve keke göre daha yoğundur. İçi Çikolatalı Muffin Malzemeleri
Muffin İç Dolgusu İçin Malzemeler
İçi Çikolatalı Muffin Nasıl Yapılır? Geniş bir kabın içerisine yumurta ve toz şekeri beyaz köpük oluncaya kadar çırpın. Daha sonra sıvı yağı, sütü ve kakaoyu ekleyip karıştırmaya devam edin. Un ve kabartma tozunu bu karışıma eleyerek ekleyin. Fındıkları iyice ezin ve karışıma ekleyin. Kalıplara muffin kağıtlarını yerleştirin ve muffin hamurunu birer yemek kaşığı olacak şekilde kalıplara paylaştırın. Hamurun tam ortasına tüp çikolatalardan sıkın. Kalan muffin hamurunu tekrar üzerlerini kapatacak şekilde paylaştırın ve üstüne damla çikolatalarını serpiştirin. Önceden ısıtılmış fırında 30 dakika pişirin. Servis edin. Afiyet olsun. Muffin Püf Noktaları Tüm malzemeler oda sıcaklığında olmalı. Kuru malzemeleri bir kapta, ıslak malzemeleri ayrı bir kapta karıştırmalısınız. Fırınınız önceden mutlaka ısınmış olmalı. Ekstra Bilgiler Muffinlerinizi daha lezzetli hale getirmek için içine ceviz, badem veya kuru meyve ekleyebilirsiniz. Ayrıca, pişirme süresini fırınınıza göre ayarlamak da önemlidir, çünkü her fırın aynı şekilde ısıtmaz. Muffinleri pişirdikten sonra soğumaya bırakın, böylece daha kolay çıkarabilirsiniz. |