Cevizli Muffin Tarifi ve Malzemeleri

Cevizli muffin, pratik malzemelerle hazırlanan lezzetli bir tatlıdır. Görselliği ve tadıyla misafirlerinize sunabileceğiniz ideal bir ikramdır. Kolay tarifiyle evde yapabileceğiniz bu muffin, çay saatlerinize veya özel günlere güzel bir alternatif sunar.
Cevizli Muffin Tarifi ve Malzemeleri
08 Eylül 2024

Cevizli Muffin


Cevizli muffin, yapımı oldukça basit ve hemen hemen herkesin evinde bulunabilecek malzemelerle hazırlanan bir kek türüdür. Görüntüsü itibarıyla da çok nazik ve albenili duran bu tatlı, misafirlerinizi ağırlamak için ideal bir ikramdır. Lezzetiyle de beğeni toplayan cevizli muffin, pratikliği ve lezzetiyle sofralarınızda yerini alacak.

Cevizli Muffin Malzemeleri


  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 adet limon kabuğu rendesi
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 3 yemek kaşığı damla çikolata

Cevizli Muffin Nasıl Yapılır?


Derince bir kabın içerisinde yumurta ve toz şeker köpürene kadar çırpılır. Hazırlanan karışıma süt ve sıvı yağ eklenip bir süre daha çırpılır. Bu karışım bir kenara alınır ve bekletilir.

Başka bir kapta un, vanilya, kabartma tozu, limon kabuğu rendesi ve kakao karıştırılır. Daha önce hazırladığımız yumurta, sıvı yağ, şeker ve süt karışımına bu kuru malzemeler eklenir ve 10 dakika kadar çırpılır.

Son olarak ceviz içi ve damla çikolatalar eklenir. Cevizlerin tatlının dibine çökmemesi için cevizleri az miktar un ile karıştırmak faydalı olacaktır. Karışım hazır hale gelmiştir.

Hazırlanan karışım, daha önceden hazırlanmış plastik muffin kalıplarına eşit miktarda doldurulur. 170 derece ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirilir. Piştikten sonra fırından çıkarılır ve servis edilir.

Afiyet olsun.

Ekstra İpuçları

  • Cevizlerin yanı sıra fındık, badem veya kuru üzüm gibi ek malzemeler de kullanabilirsiniz.
  • Muffinlerin üzerine pudra şekeri serpiştirerek sunumunuzu güzelleştirebilirsiniz.
  • Muffinlerinizin yumuşak kalması için fazla pişirmemeye dikkat edin.
  • Karışımı muffin kalıplarına dökerken kalıbın sadece üçte ikisini doldurun, böylece kabarma payı bırakmış olursunuz.

Yeni Soru Sor / Yorum Yap
şifre
Sizden Gelen Sorular / Yorumlar
soru
İlkan 24 Temmuz 2024 Çarşamba

Bu cevizli muffin tarifini denedim ama cevizler neden hep dibe çöktü? Unla karıştırdım ama yine de olmadı, başka bir öneriniz var mı? Ayrıca muffinlerim biraz kuru oldu, hangi aşamada yanlış yapmış olabilirim? Yardımcı olabilir misiniz?

Cevap yaz
1. Cevap
cevap
Admin

Merhaba İlkan,

Cevizlerin dibe çökmesini önlemek için cevizleri unla karıştırmak iyi bir yöntemdir, ancak bazen yeterli olmayabilir. Cevizleri daha küçük parçalar halinde doğrayarak ve hamura karıştırmadan önce biraz nişasta ile kaplayarak da bu sorunu hafifletebilirsiniz. Ek olarak, muffin hamurunun çok sıvı olmamasını sağlamak da cevizlerin dibe çökmesini engelleyebilir.

Muffinlerin kuru olmasının birkaç sebebi olabilir. Hamuru fazla karıştırmak, fırında fazla pişirmek veya yeterince yağ ve sıvı malzeme kullanmamak kuruluğa yol açabilir. Malzemeleri karıştırırken fazla karıştırmamaya dikkat edin ve muffinleri fırında fazla tutmamaya özen gösterin. Ayrıca tarifte belirtilen yağ ve sıvı miktarını tam olarak kullanmaya dikkat edin.

Umarım bu ipuçları yardımcı olur! Afiyet olsun.

Çok Okunanlar
Haber Bülteni
Popüler İçerik
Vanilyalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Vanilyalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Tuzlu Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Çikolatalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Çikolatalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Muffin Tarifi ve Malzemeleri
İçi Çikolatalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
İçi Çikolatalı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Portakallı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Portakallı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Güncel
Kabaklı Muffin Tarifi ve Malzemeleri
Kabaklı Muffin Tarifi ve Malzemeleri