Browni Muffin Tarifi Browni Browni, aslında bir çeşit çikolatalı ıslak kek türüdür. 19. yüzyılın başlarında Amerika ve Kanada'da ortaya çıkmış, yüzyılın ortalarında şimdiki halini almış ve çeşitlendirme çalışmaları hiç durmaksızın devam etmektedir. Muffin Muffin, Amerika kökenli bir pasta türüdür ve keke benzemektedir. Daha çok pandispanya tadında, ufak yuvarlak ekmek şeklindedir. Genellikle İngiliz kökenli olan cupcake (ufak kek) pişirilmesi için hazırlanan özel kâğıt kalıplarda pişirilerek hazırlanmaktadır. Aynı zamanda içine çikolata, şekerleme, yaban mersini, limon ve portakal kabukları gibi tatlı yiyecekler konulmaktadır. Ufak keklerden farkı ise sadece biraz kabarık ve kremasız süsleme yapılmaksızın servis edilmesidir. Browni Muffin tarifi, aslında sadece browni'yi küçülterek ve muffin türü pastalarda kullanılan tatlı yiyecekleri ekleme imkanı tanımasıdır; bu iki özellikli pasta çeşidinin karışımından doğan küçük küçük lokmalar şeklinde pastalardır. Browni Muffin İçin Malzemeler
Arzuya Göre Süsleme İçin Malzemeler
Browni Muffin Tarifi Öncelikle tarçın, kabartma tozu, vanilya ve unu bir kaba alıp karıştırın ve bir kenara alın. Diğer yandan tereyağı, kakao ve çikolatayı ekleyip kısık ateşte karıştırarak eritin ve ocaktan alın. Bunun yanında yumurta ve toz şekeri derin bir kaba alıp iyice çırpın, toz şekerin tamamen eridiğine dikkat edin. İlk önce hazırladığınız un karışımını, daha sonra da çikolata karışımını azar azar ilave ederek karıştırın. Karışımın bulamaç şeklinde akışkan oluncaya kadar karıştırın. Karışımı tepsinize dizdiğiniz küçük kâğıt kek kalıplarına paylaştırın. Önceden 180 derece ısıttığınız fırında 25-30 dakika pişirin (pişip pişmediğini kürdan batırarak kontrol edebilirsiniz). Piştikten sonra fırından alıp soğumaya bırakın. Soğuyan Browni Muffinleri, kremalarını sürerek ve arzu ettiğiniz malzemelerle süsleyerek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun. |